2015/09/12

Aasialainen kanawokki

Rakastan aasialaista ruokaa, mutta en osaa kokkailla sitä kovinkaan hyvin, koska aasialaisen ruuan maustaminen eroaa ihan totaalisesti perussuomalaisesta tyylistä. Tänään kuitenkin otin härkää sarvista ja tein kanawokkia muokkaamalla hieman Jamie Oliverin chicken noodle stir-fry -reseptiä.

Aasialaiseen kanawokkiin tarvitset:

noin 150 gr munanuudeleita
450 gr maustamattomia kanasuikaleita
mustapippuria
rypsiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
nippu tuoretta korianteria
1-2 tuoretta punaista chiliä
3-4 valkosipulin kynttä
pala purjoa tai muutama kevätsipulin varsi
2 porkkanaa
1 parsakaali
puolikas sitruuna tai lime
1-2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
2 munaa
kourallinen cashewpähkinöitä
avokadoa

Revi korianterin lehdet varsista ja siirrä sivuun. Silppua korianterin varret. Suikaloi inkivääri ohuiksi tikuiksi ja viipaloi valkosipulit ja chilit. Pilko purjo, suikaloi porkkanat ja paloittele parsakaalin nuput.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja sekoita joukkoon tilkka öljyä. Siirrä sivuun odottamaan.

Rouhi karkeasti cashewpähkinät ja paahda niitä pannulla ilman öljyä, kunnes ne saavat väriä pintaan. Siirrä pähkinät sivuun. Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista kanat lähes kypsiksi, mausta ripauksella mustapippuria. Lisää korianterin varret, valkosipuli, inkivääri ja chili (jätä muutama chiliviipale koristelua varten). Paista hetki ja lisää sitten purjo, parsakaali ja porkkana. Lisää soija-, kalakastike ja sitruunamehu. Kun vihannekset ovat hieman pehmenneet, lisää nuudelit. Sekoita joukkoon 2 munaa ja paista hetken ajan. Lisää paahdetut pähkinät ja korianterin lehdet.



Koristele kanawokki avokadolla, tuoreilla chiliviipaileilla, korianterinlehdillä ja cashewpähkinöillä.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin