2015/04/12

Meksikolainen kanapata

Hankittiin vihdoin valurautapata, jonka päätin korkata meksikolaisella kanapadalla. En voi ymmärtää, kuinka olen pärjännyt tähän asti ilman omaa pataa! 

Meksikolaiseen kanapataan tarvitset:

500 gr broilerin rintafileitä
1 iso punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 pientä paprikaa (punainen ja keltainen)
2-3 tulista chiliä
1 tlk kokonaisia tomaatteja tomaattimehussa
1 prk kidneypapuja
1 prk creme fraichea
1-1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2,5 tl savupaprikaa
1 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä

Paloittele rintafileet reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko valmiiksi myös punasipuli, paprika, chili ja valkosipuli. Ruskista kanapalat paistinpannulla oliiviöljyssä ja lisää joukkoon kasvikset. Mausta mausteilla ja hunajalla. Kaada kana ja vihannekset pataan ja kiehauta paistinpannulta maut talteen tilkalla vettä. Lisää paistinpannun vesi ja purkkitomaatit pataan. Pilko kauhan avulla purkkitomaatteja hieman pienemmiksi. Lisää tarvittaessa sen verran vettä, että kana ja kasvikset peittyvät. Anna porista miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Vähempikin kypsentäminen riittää, mutta itse tykkään antaa hautua pitempään, jolloin broilerista tulee todella mureaa.

Lisää lopuksi pataan huuhdotut kidneypavut ja creme fraiche. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Tarjoile täysjyväriisin kanssa.






1 kommentti :

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin