2015/04/06

Pulled pork ja kotitekoinen bbq-kastike

Tänään koekeittiössä oli testissä Atrian Bravuuri Pulled pork. Kyseessä on valmiiksi maustettu possupala, jonka saa laittaa uuniin pakkauksineen ja 3-4 h päästä sinulla on lautasellinen mureaa pulled porkia käsissäsi. 
  
Pulled pork vaatii ehdottomasti bbq-kastikkeen seurakseen. Bbq-kastike on helppo valmistaa, mutta ottaa hetken kiehuakseen kasaan.

Bbq-kastikkeeseen tarvitset:

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
n. 3 cm pala tuoretta chiliä
n. 1 dl pulled porkin paistolientä
5 dl coca colaa (ei light tai zero)
1 dl ketsuppia
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl punaviinietikkaa
4 rkl worchester-kastiketta
1 tl savupaprikaa
1 rkl siirappia
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria

Kuullota pilkottu sipuli, valkosipuli ja chili tilkassa oliiviöljyä. Lisää loput ainekset ja kiehauta. Anna porista miedolla lämmöllä vähintään tunti, kunnes bbq-kastike on paksuuntunut ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita noin 2/3 kastikkeesta pulled porkin sekaan. Loput kastikkeesta kannattaa tarjoilla erillään, jolloin jokainen voi lisätä vielä itse kastiketta ruokaan.

Tarjoile pulled pork itsetehtyjen grahamsämpylöiden välissä (resepti blogissa), maustettuna valkosipulimajoneesilla (resepti blogissa), salaatilla, tomaatilla, punasipulilla ja säilötyillä kreikkalaisilla pepperoneilla.

Bravuuri Pulled pork oli kohtalaisen hyvää, mutta kyllä paremman lopputuloksen saa kun maustaa lihan itse - silloin voi käyttää jo lihan marinoimiseen bbq-henkisiä mausteita. Tässä Atrian versiossa oli mielestäni hieman vääränlaiset mausteet pulled porkiin. Ensi kerralla kun tekee mieli pulled porkia, niin aion kyllä tehdä koko homman alusta alkaen itse!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin