2015/04/06

Grahamsämpylät

Kotitekoiset grahamsämpylät voittavat 100-0 kaupasta ostetut. Sämpylät ovat myös todella helppoja ja nopeita leipoa, joten suosittelen kaikkia kokeilemaan!

Sämpylöihin (25 kpl) tarvitset:

5 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl grahamjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
50 gr sulatettua voita
Maitoa sämpylöiden voiteluun
Seesaminsiemeniä pinnalle

Sekoita hiiva, siirappi ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot alustaen samalla taikinaa. Kun taikina on lähes alustettu, lisää sulatettu voi ja alusta loppuun. Anna taikinan kohota lämpimässä vähintään puoli tuntia. Jaa taikina 25 osaan ja pyörittele sämpylät pellille. Anna kohota pellillä liinan alla sen aikaa, kun lämmität uunin 225 C°. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin