2015/03/27

Jauheliha-texmexpiirakka

Testasin tänään ensimmäistä kertaa jauheliha-texmexpiirakkaa ja minä & koemaistajat tykättiin erittäin paljon piirakasta! Tästä reseptistä tulee piirakkavuoallinen, tuplaa aineksien määrät pellilliseen piirakkaa.


Jauheliha-texmexpiirakkaan tarvitset:

Pohja:

150 g voita
3 dl jauhoja
0,25 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:

400 g jauhelihaa (nauta tai nauta-sika)
1 punasipuli
0,5  paprikaa
2 kpl valkosipulin kynttä
1 prk salsaa (tulisuus oman maun mukaan)
1 dl kermaa
2 munaa
Kourallinen kirsikkatomaatteja
Kourallinen juustoraastetta
Suolaa
Mustapippuria
Chilijauhetta
Savupaprikajauhetta

Nypi jauhot ja suola voin sekaan ja lisää kylmä vesi. Painele taikina vuokaan ja laita pakkaseen siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 °C. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.


Ruskista jauheliha silputun punasipulin kanssa. Lisää pieneksi silputtu valkosipuli ja kuutioitu paprika. Mausta suolalla, mustapippurilla, savupaprikajauheella ja chilijauheella oman maun mukaan. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Sekoita joukkoon salsa, kerma ja munat.


Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle, lisää pinnalle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta. Jatka paistamista 200 °C noin 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki uunista oton jälkeen ja tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa. Nam!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin