2013/12/13

Maan makoisin lasagne

Comfort food no:1 on ehdottomasti lasagne. Mielellään mahdollisimman suuressa määrin valmistettuna, jotta monen päivän herkuttelu varmistuu!

Lasagnea tehdessä on ihan hyvä jos köökissä häärää neljä kättä - jos tätä tekee yksin ja tahtoo suoriutua mahdollisimman nopeasti, täytyy olla aikamoinen ninja.

Maan (ja maailman) makoisimpaan lasagneen tarvitset:

Jauhelihakastike:
 
800gr jauhelihaa (ohjeissa on usein vain 300-400gr vastaavaa määrää valkokastiketta kohden)
2-3 sipulia
3-5 valkosipulin kynttä
2 prk maustettua tomaattimurskaa (meillä oli 1 prk chili- ja 1 prk yrtti-murskaa)
n. 2 rkl ketsuppia
Mausteiksi suolaa, mustapippuria, chilijauhetta, ripaus sokeria, oreganoa

Valko-juustokastike:

1 l maitoa
50 gr margariinia
1 dl jauhoja
n. 200 gr juustoraastetta
Ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi oleellisesti lasagnelevyt ja tajuttoman paljon juustoa lasagnen pinnalle!

Jauhelihakastikkeen sekaan sopii myös todella hyvin pari porkkanaa raastettuna.


Työ kannattaa jakaa niin, että toinen hoitaa valkokastikkeen ja toinen jauhelihasoossin.

Pilko sipulit ja valkosipulit ja laita ne paistumaan pannulle jauhelihan kanssa.

Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kun jauhot ovat paistuneet hetken, lisää maito koko ajan sekoittaen. Vinkki! Valkokastike valmistuu nopeammin kun maidon kuumentaa ensin mikrossa.

Jauhelihan ollessa kypsää, mausta se ja lisää tomaattimurskat vesitilkan kera. Anna hautua miedolla lämmöllä. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Kun valkokastike on kiehahtanut ja paksuuntunut, lisää joukkoon mausteet ja juustoraaste. 

 Sitten vain kastikkeita lasagnelevyjen väliin. Ylimpien levyjen päälle kannattaa laittaa valkokastiketta ja vasta sitten sirotella juustoraastetta.


Kypsennä uunissa keskitasolla 175°C noin 45-60 min, kunnes lasagne on kullanruskeaa päältä.

Tästä jättiannoksesta meni noin 3/4 yhdeltä istumalta, vaikka ruokailevia oli vain neljä henkilöä. Aina ilo käydä kotikotona kokkailemassa, kun siellä on niin hyviä syöjiä!

2 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin