2013/12/14

Aasialaistyylinen paistettu riisi

Tämä sekametelisoppa syntyi joskus, kun jääkaapissa ei oikeasti ollut juuri mitään, paitsi edellispäivältä ylijäänyttä riisiä, kananmunaa, vihanneksia ja sweet chili-kastiketta. En ollut ennen keksinyt oikein mitään "jalostusmuotoa" riisille - kuten esimerkiksi muusista jauhelihamuusilaatikkoa, keitetyistä perunoista paistettuja versioita jne, mutta tämä resepti ratkaisi ongelman!

Paistetusta riisistä saa helposti muokattua makuisensa joko lisukkeeksi tai pääruuaksi lisäämällä joukkoon vaikka paistettua lihaa, pähkinöitä, erilaisia vihanneksia jne.

Tarvitset:

Keitettyä riisiä (esim. 1 annospussi Uncle Ben's:n basmatiriisiä)
2 porkkanaa
Pala purjoa tai 1 sipuli
Valkosipulinkynsi
2 munaa
Sweet chili-kastiketta
Ripaus suolaa ja mustapippuria

Pienennä valkosipuli, pilko porkkana esimerkiksi tikuiksi ja suikaloi purjo/sipuli.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää valkosipuli ja pilkotut porkkanat. Paista hetki ja lorauta joukkoon sweet chili-kastiketta.

Lisää pannulle suikaloitu purjo.

Kaada pannulle riisit ja riko kananmunat sekaan. Kääntele riisiä koko ajan huolella.

Valmista!

Käy monen kanssa, jopa kalapuikkojen :-D

2 kommenttia :

  1. Anonyymi14/12/13

    kuulostaa hyvältä, vois vaikka kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, tää on oikeesti tosi hyvää ja helppoa tehdä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin