2015/03/24

Kaura-porkkanasämpylät

Hei taas - aikaa viime postauksesta on kulunut enemmän kuin laki sallii. Tässä reilun vuoden aikana on vaihtunut muun muassa koti ja tämän myötä myös kodin sydän eli keittiö. Oman näköiseksi remontoitu keittiö on myös inspiroinut kokeilemaan uusia reseptejä, mutta niiden tallentaminen tänne blogiin on jäänyt täysin unholaan. Nyt kuitenkin iski inspiraatio kirjoittaa!

Näiden kaura-porkkanasämpylöiden resepti on maannut tuolla luonnoksissa jo tovin, ja sämpylät ovatkin leivottu vanhan kodin keittiössä. Ensi kerralla sitten kokkaillaan ja bloggaillaan uudessa ympäristössä.

Kaura-porkkanasämpylöihin tarvitset:


5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 porkkanaa raastettuna
3 dl kaurahiutaleita
noin 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
Kurpitsansiemeniä

Mittaa reilusti kädenlämpöinen vesi kulhoon ja lisää suola, sokeri ja porkkanaraaste. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Lisää lähes kaikki loput jauhot ja alusta taikinaa. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kun alustaminen on lähes valmis, lisää joukkoon öljy.

Kohota taikinaa noin puoli tuntia lämpimässä. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja lisää jauhoja, jos taikina tuntuu löysältä. Tee taikinasta neljä tankoa, joista kaikista kuusi sämpylää. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Kohota hetki valmiiksi pyöritettyjä sämpylöitä pellillä liinan alla ennen uuniin laittamista. Paista 225 °C uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.


2 kommenttia :

  1. Anonyymi25/3/15

    Näyttääpä herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi6/4/15

    Kiva kun olet taas innostunut lisäämään näitä herkullisia reseptejä blogiisi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin