2013/12/12

Kotiruoka tiellä pitää - Jauhelihakastike ja porkkana-perunamuusi

Kyllä se niin vaan on, että kunnon kotiruoka voittaa 100-0 kaikki hienot kikkailuruuat. Halpaa, helppoa ja ennen kaikkea maittavaa.

Eilen oli vuorossa jauhelihakastiketta, joka toimi hyvänä piilona jääkaapin perukoilla olleille vihanneksille. Jauhelihakastikkeen seuraksi valikoitui porkkana-perunamuusi ja tuli paistettua myös muutama siivu kesäkurpitsaa oliiviöljyssä.

Jauhelihakastikkeeseen tarvitset:

400 gr jauhelihaa
1-2 porkkanaa raastettuna
Pätkä kesäkurpitsaa raastettuna
2 pientä sipulia
2 valkosipulin kynttä
2,5 dl kermaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
Mausteita; suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria, cayennepippuria, ripaus oreganoa

Porkkana-perunamuusi on kuin normaali pottumuusi, mutta perunoiden kanssa keitetään muutama porkkana mukana.

 Ensimmäisenä kannattaa kuoria perunat ja porkkanat, pistää paloiksi ja kiehumaan suolattuun veteen.

 Pilko sipuli ja valkosipuli, raasta porkkanaa sekä pätkä kesäkurpitsaa.

Kuullota vihanneksia hetki pannulla oliiviöljyssä ja lisää jauheliha. Kun jauheliha on lähes kypsää, voit maustaa sen haluamallasi mausteilla.

Lisää pannulle tomaattipyre sekä vettä. Anna hautua siihen asti, että perunat ovat lähes kypsiä.

 Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, voi kastikkeeseen lisätä kerman. Tarkista maku ja lisää mausteita jos tarvitsee. Taustalla näkyy suolalla maustetut kesäkurpitsat paistumassa, kannattaa kokeilla, ovat tajuttoman hyviä.

Muusiin reilusti voita, suolaa ja maitoa niin hyvä tulee!

 Ja sitten vain annosta kasaan ja ääntä kohti.

Ja ihmiset hoi, täällä kaipaillaan mielipiteitä, parannusehdotuksia ja reseptejä, joita voisi kokeilla! :-)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

© Maan makoisin